ברוכים הבאים לקורס ״הצלחה במבחנים״.
התשובה היא שלימוד בבחינה אינו כמו לימוד לבחינה. יש אנשים שמבינים את החומר, מצליחים לפתור את שיעורי הבית ולמרות זאת, לא מצליחים כמו שהם היו רוצים בבחינות.
המטרה של הקורס הזה היא מאד ממוקדת – להסביר לכם את כל השיטות שיעזרו לכם ללמוד בצורה יעילה לבחינות כדי שתוציאו ציונים יותר טובים ובפחות מאמץ.
כמו בקורסים האחרים שלנו, הקורס הנוכחי אינו סיכום של החומר בספר ״הצלחה בלימודים״. זה נכון שהוא מתבסס ברובו על הספר (בעיקר על החלק הרביעי) אבל בנוסף לחומר המופיע בספר, הכנסו לקורס הזה הרבה נושאים חדשים וחשובים (השיטה של פיינמן, עבודה עם anki ועוד)
מי שרוצה, יכול להוריד את החלק הרלוונטי בספר ״הצלחה בלימודים״ בח
? מה שנאמר פה תקף (ברמה מסוימת) גם לציוני הבגרות שלכם במקצועות החשובים – מתמטיקה, אנגלית ופיזיקה
זה אולי לא נראה ככה אבל השאלה ״מה ממוצע הציונים שלכם בתואר ראשון״ תמשיך איתכם הרבה מאד לאורך החיים. למה? שאלה טובה.
כנראה יש משהו בממוצע הציונים בתואר ראשון שמלמד משהו על הבן-אדם – על היכולות שלו, על השקידה, על הנטייה שלו להשלים משימות וכו׳.
אני לא יודע האם זה באמת משקף את האמת. אבל אני יודע בוודאות שהשאלה הזו נשאלת.
למשל, כדי להתקבל לתואר שני, צריך ממוצע מסוים. מי שסיים את התואר הראשון בממוצע של 80 ומטה, יתקשה מאד להתקבל לתואר שני. לפעמים ההשלכה תהיה כמה קורסי השלמה (עיכוב של סמסטר וכמה אלפי שקלים) ולפעמים ההשלכה תהיה שפשוט לא תתקבלו לאן שרציתם.
כאשר התחלתי את לימודי התואר השני שלי, הייתי צריך להשלים כ-4 קורסים מתואר ראשון בממוצע של 80 ומעלה כדי להתקבל. ללא זה, לא הייתי יכול להמשיך.